Початкова школа

Методична тема МО вчителів початкової школи:

Впровадження інноваційної програми всебічного розвитку “Крок за кроком” в системі особистісно орієнтованої моделі початкової освіти дітей 6-7 та 8-10 років Початкова освіта – фундамент шкільного навчання, адже саме тут закладається основа для формування особистості майбутнього громадянина.

РОЗКРИТИ ОСОБИСТІСТЬ, ДОПОМОГТИ ЇЙ РОЗВИВАТИСЯ, ВИЯВЛЯТИ СЕБЕ МОЖЕ ШКОЛА З ОСОБИСТІСНО ОРІЄНТОВАНИМ НАВЧАННЯМ І ВИХОВАННЯМ” (ЯКИМАНСЬКА І.С.).

ОСНОВНИМИ ЗАВДАННЯМИ МО ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ Є:

• ПОШУК ТА ВИКОРИСТАННЯ ПІДХОДІВ ДО ВИКЛАДАННЯ ПРЕДМЕТІВ ШКОЛИ І СТУПЕНЯ, ОРІЄНТОВАНИХ НА ДИТИНУ, ОСНОВАНИХ НА ІНДИВІДУАЛІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ.
• СПІВПРАЦЯ З БАТЬКАМИ ЯК ПЕРШИМИ ВЧИТЕЛЯМИ.
• ВПРОВАДЖЕННЯ ІНТЕГРОВАНОГО ПІДХОДУ ЩОДО РОЗВИТКУ ПІЗНАВАЛЬНИХ ЗДІБНОСТЕЙ УЧНІВ.
• ЕТИКО-ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВ, ФОРМУВАННЯ І СТАНОВЛЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СВІДОМОСТІ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ.
• РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ОБДАРУВАНЬ ДІТЕЙ 6-7, 8-10 РОКІВ, ХУДОЖНЬО-ТВОРЧАСАМОРЕАЛІЗАЦІЯ І ДУХОВНЕ САМОВДОСКОНАЛЕННЯ.
• ФІЗИЧНИЙ І ЗАГАЛЬНИЙ РОЗВИТОК ОСОБИСТОСТІ, ФОРМУВАННЯ В УЧНІВ ЦІННІСНИХ ОРІЄНТИРІВ ЩОДО КУЛЬТУРИ ЗДОРОВ’Я І ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ.
• СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ ЗМІСТОВНОГО ПОЗАКЛАСНОГО ДОЗВІЛЛЯ, РІВНЯ СФОРМОВАНОСТІ УЧНІВСЬКОГО КОЛЕКТИВУ.

ТЕМИ, НАД ЯКИМИ ПРАЦЮЮТЬ ВЧИТЕЛІ ТА ВИХОВАТЕЛІ:

• СТВОРЕННЯ ПЕДАГОГІЧНИХ УМОВ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯПІЗНАВАЛЬНОГО ІНТЕРЕСУ УЧНІВ НА УРОКАХ.
• ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ПІДХОДІВ ДО ВИКЛАДАННЯ ПРЕДМЕТІВПОЧАТКОВОГО ЦИКЛУ.
• СТВОРЕННЯ ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ УМОВ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ПІЗНАВАЛЬНОГО ІНТЕРЕСУ УЧНІВ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ ДО ЗНАНЬ В ПОЗАУРОЧНИЙ ЧАС.